Research Centre for the Humanities (RCH)
EN / ΕΛ
Research Centre for the Humanities (RCH)

Νέα & Δραστηριότητες

Η Δρ. Κωνσταντίνα Κάλφα πετυχαίνει χρηματοδότηση ERC – Starting Grant

30 Σεπτεμβρίου 2024

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε πως η Δρ. Κωνσταντίνα Κάλφα, ακαδημαϊκή συνεργάτρια του ΚΕΑΕ για το 2023, πέτυχε την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ERC – Starting Grant για την έρευνά της «MCH-EsMed – How the middle class housed itself in the Eastern Mediterranean». Η Κωνσταντίνα κατέβαλε μεγάλη και εντατική προσπάθεια για να ετοιμάσει με πληρότητα και επάρκεια την αίτησή της στο ERC και τελικά παρουσίασε μια άρτια και πολύπλευρη ερευνητική πρόταση για την ιστορία και την αρχιτεκτονική της πολυκατοικίας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου στο 2ο μισό του 20ου αιώνα, η οποία της εξασφάλισε την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Θερμά συγχαρητήρια Κωνσταντίνα!

Η επιτυχία της Κωνσταντίνας Κάλφα έχει ιδιαίτερη σημασία για το ΚΕΑΕ, καθώς αναδεικνύει τη σημασία του θεσμού των Ακαδημαϊκών Συνεργατών του Κέντρου μας ως έναν τρόπο ουσιαστικής στήριξης και πλαισίωσης των ερευνητριών/των στις ανθρωπιστικές επιστήμες που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες ανεύρεσης χρηματοδότησης της έρευνάς τους.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους εξαίρετους συναδέλφους του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών – Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΜΣ-ΙΤΕ), φορέα υποδοχής της έρευνας, οι οποίοι επίσης στήριξαν και βοήθησαν την Κωνσταντίνα σε όλη αυτή την πορεία ετοιμασίας της αίτησής της. Το ΙΜΣ-ΙΤΕ είναι το μοναδικό ερευνητικό ίδρυμα στη χώρα που έχει τιμηθεί με εννέα ERC grants, μεταξύ των οποίων πλέον και αυτό της Κωνσταντίνας Κάλφα. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους ακαδημαϊκούς που στηρίζουν σταθερά και απλόχερα τις πολύπλευρες δράσεις του ΚΕΑΕ, ειδικά τον θεσμό των Ακαδημαϊκών Συνεργατών.

Καλή αρχή και καλή επιτυχία Κωνσταντίνα!